Fontos információkat osztott meg a szolnoki városüzemeltetés

Megosztás

Két jelentős hírt osztott meg közösségi oldalán a Szolnoki Városüzemeltetési Kft, egyrészt a szandaszőlősi parkolóhelyek kialakításának megkezdéséről számoltak be, másrészt a tavaszi gyepfelület fenntartási munkáinak beindulásáról.

Úgy fogalmaznak, a szandaszőlősi városrészen is egyre komolyabb igény mutatkozott arra, hogy bővítsék a parkolóhelyeket. Ennek eredményeként a Paál László utcában egy 153 négyzetméteres parkolót építenek, a munkálatokat néhány napja kezdték el. Addig is kérik az ott lakók és arra közlekedők türelmét.

Szintén beszámoltak a tavaszi gyepfelületek fenntartási munkáiról, a kiemelt kategóriás területeken gyepszellőztetést végeznek. A gyepszellőztetés egy olyan folyamat, amelynek során a fűgyökerek közötti talajt megmunkálják annak érdekében, hogy javítsák a talaj szerkezetét és légáteresztő képességét. A helyszíneket az időjárás és a munkarend függvényében sorolják be.

Érintett területek: Verseghy park, Eötvös park, Széchenyi Gimnázium előtti park, Széchenyi városrész Piros iskola előtti terület, Széchenyi városrész Zöld Ház előtti terület, Vasútállomás előtti tér, 56-os Emlékpark, Hild tér, Várkonyi téri körforgalom, Ballagó Diákok Emlékparkja, Rosarium, Angolpark, Kossuth tér, Deák Ferenc tér, Tisza park, Móra park I., Ormos Imre park, Xavéri Szent Ferenc kápolna, Színház körüli zöldterület, Merengő Krisztus Emlékpark.

Szintén kéréssel fordulnak a Szolnokon lakókhoz, a gépek környezetében fokozott figyelemmel tartózkodjanak és ügyeljünk együtt a gyepfelületekre.

Kép: tobbmintbarkacs.hu

Kapcsolódó cikkek